Akıllı Fabrika Tasarımı

NEDEN AKILLI FABRİKA?

Türkiye’deki üretim sektörü, giderek artan rekabet şartları nedeniyle dijital dönüşüme hızla adapte olmak zorunda. Bu dönüşüm, inovasyon, verimlilik ve kaliteyi artırmak için daha akıllı ve yenilikçi teknolojiler kullanmayı gerektiriyor. ONO Teknoloji, tam da bu noktada, firmaların üretim süreçlerinde dijital simülasyonları kullanarak, operasyonel verimliliklerini ve karlılıklarını artırmalarına olanak tanıyan bir hizmet sunuyor. Endüstri 4.0’ın temelini oluşturan dijital fabrikaların tasarımı, simülasyonu ve optimizasyonu için kullanılan yazılım çözümlerimiz, üretim süreçlerinde önemli bir verimlilik artışı sağlar.

NASIL?

Dijital dönüşüme öncülük etmek isteyen işletmeler; Tübitak, Turquality, KOSGEB destekleri ile yazılım çözümlerimizi bütçeleri daha az etkilenerek uygun maliyetlerle elde edebilir ve hemen fayda sağlamaya başlayabilirler.

  • Üç boyutlu yerleşim, layout optimizasyonu
  • Değer akış haritalama ve simülasyon
  • Sanal gerçeklik, APS, ERP, MES, entegrasyonu
Akilli Fabrika Tasarimi gorseli

Endüstri 4.0 için Akıllı Planlama Araçları

Gelişmiş planlama ve çizelgeleme sistemlerimiz, çeşitli endüstrilerdeki imalat şirketlerinin daha kısa teslim süreleri ve devam eden maliyet optimizasyonu ile sorunsuz bir sipariş akışı elde etmelerini sağlar. 

Dijital Fabrika Tasarımı ve Üretim Simülasyonu ile Kazanımlar

Günümüzde üreticiler piyasa beklentilerini hızlı, ihtiyaca özel ve uygun maliyetli ürünler üreterek karşılamak durumundadır. Fabrika simülasyonu Smart Factory olarak nitelendirebileceğimiz insansız üretim fikrini sanal ortamda oluşturup istatistik çıktıları ile test etme imkanı sağlamaktadır.

image2
  • Üretimde Sanayi 4.0 çerçevesinde yapılması gereken otomasyon yatırımlarını dijital ortamda test ederek oluşabilecek faydaları maksimize edebilme
  • Mevcut üretim hatlarını dijital ortama taşıyarak optimizasyon çalışmalarını ve dar boğaz analizlerini yapabilme
  • Robotik ve otomasyon simülasyonu ile hatalı veya gereksiz yatırımları engelleyerek ROI (Return on Investment) hesaplarını yapabilme
  • Farklı senaryo denemeleri ile tahmin etmesi zor üretim çıktılarının karşılaştırılması
  • Stok, ara stok noktalarının optimize edilerek fabrika alanının en verimli şekilde kullanılmasının sağlanması